Over ons

Geschiedenis Grovako Nijmegen:

Grovako Nijmegen werd in 1993 opgericht door G.H. van Koolwijk.

Na beëindiging van een (langdurig) dienstverband bij de Technische Dienst van een papierfabriek, gestart met een eigen bedrijf.
Kennis van de markt en contacten met diverse leveranciers en toeleveringsbedrijven werden verder uitgenut.
Desalniettemin, een aantal maanden daarna werden de contacten met de eerder genoemde papierfabriek min of meer hersteld door middel van inhuur. In het begin voor enkele uren per week, langzaam uitgebreid tot een weer intensiever contact.

Tot eind 2011 zijn deze contacten in stand gebleven.
Daarna zijn de werkzaamheden - met enige begeleiding - over genomen door zijn zoon.

Sinds zomer 2010 is P.H.T. van Koolwijk fulltime werkzaam voor Grovako Nijmegen en is het bedrijf omgezet naar een vof met twee eigenaren. Onze werkzaamheden zijn we sindsdien aan het uitbreiden en met name op technisch vlak.
We zijn gestart met het werken met Autodesk Inventor (3D) als uitbreiding op onze teken- en engineeringswerkzaamheden.

 

Onze medewerkers:

G.H. van Koolwijk

Na vele jaren in loondienst te hebben gewerkt voor de technische dienst van de papierfabriek in Nijmegen, heeft hij het bedrijf Grovako Nijmegen opgericht. Een bedrijf dat grafische en technische dienstverlening combineert. Tot eind 2011 is hij nog enkele dagen per week ingehuurt geweest bij de eerder genoemde papierfabriek. Daarna heeft hij deze werkzaamheden overgedragen aan zijn zoon. Sinds die tijd houdt hij zich voornamelijk nog bezig met de grafische afdeling en de administratie.

Ing. P.H.T. van Koolwijk

In 2008 afgestudeerd op de HTS Werktuigbouwkunde, richting Integraal Machine Ontwerpen.
Daarna is hij ruim een jaar werkzaam geweest als werkvoorbereider/CAD-tekenaar voor een machinefabriek in Wijchen, welke zich voornamelijk bezighield met het vervaardigen van onderdelen voor de trailerbouw.
Door de economisch slechte situatie moest hij dit bedrijf verlaten en enige tijd later besloot hij met zijn vader te gaan samenwerken onder de naam Grovako Nijmegen vof. Sindsdien heeft hij diverse opleidingen gevolgd, waaronder drie cursussen Inventor, een basiscursus elektrotechniek, trillingsanalyse en VCA-VOL. 

J. Tax

Sinds voorjaar 2015 is ons team op de grafische afdeling versterkt door een nieuwe werknemer. Hij heeft een achtergrond in het grafisch ontwerpen en is verantwoordelijk voor het dagelijkse werk binnen de afdeling.

 

Onze klanten:

In de loop der jaren hebben wij diverse technische werkzaamheden uitgevoerd voor verschillende klanten in de regio Zuid-Gelderland en Noord-Brabant. Onze klantenkring bestaat onder andere uit machinefabrieken, constructiewerkplaatsen, papierfabrieken en de farmacie.